dimecres, 4 de juliol del 2007

UNA EINA ÚTIL

Això vol ser aquest blog: una eina útil pels estudiants que han d'afrontar el moment, sens dubte delicat, de decidir el seu futur acadèmic i, després, professional.

Sempre m'ha preocupat aquest aspecte de la formació dels alumnes, i voldria aportar amb aquest blog una mica de llum que faci més planera la tasca personal i indelegable de triar. No sóc ni psicòleg ni orientador professional. Tan sols sóc un professor que vol aprofitar la seva experiència de bastants anys, com a tutor i coordinador de batxillerat, per posar-la a l'abast dels alumnes.

El plantejament del blog vol ser eminentment pràctic:

-A la columna dreta n'hi ha, i n'hi haurà més, enllaços a pàgines web que siguin interessants per a l'orientació dels alumnes: qüestionaris, idees, consells, tipus d'estudis, universitats, centres de formació professional...

-Les entrades del blog plantejaran temes d'actualitat o aniran desenvolupant aspectes pràctics que ajudin a decidir.

-Els comentaris que es facin a les entrades serviran també per fer consultes de dubtes, aclarir conceptes, demanar opinions... De vegades, les respostes a aquests dubtes seran l'ocasió per publicar articles més concrets. Altres, fomentaran un interessant intercanvi d'idees entre els mateixos alumnes.

Tot i que el blog està pensat per als meus alumnes, és evident que es tracta d'un camp obert, on tothom hi té cabuda. Sempre és enriquidor veure i compartir opinions diverses.

Al llarg d'aquest estiu del 2007, procuraré anar vestint el blog; sobretot, afegint enllaços. I, al setembre, començarà la seva activitat normal, esperem que fructífera.

3 comentaris:

  1. Enhorabuena por la iniciativa, Luis, seguro que todos los alumnos de tu centro lo agradecerán.

    Si no te importa, remitiré también a los de mi centro a que lean tus sabias palabras, en las que todos (profesores incluidos) encontramos muchas veces el apoyo que nos falta.

    Mucha suerte con este nuevo proyecto.

    ResponElimina
  2. Muchas gracias, Ana (la primera, como siempre).
    ¡Cómo me va a importar que lo comentes con quien quieras! Sólo te pido que no escatimes sugerencias, críticas, etc., porque a uno se le agotan a veces las ideas...
    ¡A descansar..!
    Saludos.

    ResponElimina
  3. Tot i que el e-mail el vaig rebre fa dies, tot just avui entro al nou blog... la veritat és que el trobo molt interessant, sobretot perquè com ja saps no tinc ni idea del que vull fer un cop acabat el batxillerat i segurament aquí hi podré trobar alguna idea. Ara hi donaré una ullada i faré alguns d'aquests qüestionaris que em fa gràcia fer-los.

    Respecte a la llista que em vas dir que fes... de moment res de res... no la he començada... =)


    Bon estiu Lluís!


    Alèxia

    ResponElimina