dijous, 5 de juliol del 2012

100.000 visites

Quan escric aixó, aquest blog ja passa de les 100.000 visites, des de que va començar, ara fa cap a cinc anys.


N'hi ha més de 230 comentaris que són, en la seva majoria, consultes dels estudiants (i, de vegades, també d'alguna mare preocupada) que es troben a les portes de la universitat, o de estudis professionals, i dubten entre la teranyina de preinscripcions, matrícula, dates, requisits, ponderacions, etc., etc. 


Vaig obrir aquest blog pensant en els alumnes del meu centre, quan jo era el seu Coordinador de Batxillerat. Després, la realitat ha fet que els seus usuaris procedeixin de tots el racons de Catalunya. Usuaris majoritàriament anònims i, també, majoritàriament agraïts per la informació que troben al blog o per les respostes als seus dubtes: això anima a continuar amb la tasca.


Això em fa pensar que l'orientació que es dona als centres, de vegades, deixa una mica que desitjar i que potser és un aspecte no considerat prioritari, tot i que a cada institut n'hi ha un Coordinador de Batxillerat i un/a Psicòleg, i als col·legis càrrecs semblants. Alguna cosa falla quan l'alumne ha d'acudir a la xarxa cercant el que no li han donat les persones que són aprop seu. És veritat, no obstant, que altres vegades sí que l'alumne ha rebut aquesta informació, però no ha estat gaire al cas...


La vida d'aquest blog seguirà el seu ritme mentre els usuaris (que es renoven gairebé en la seva totalitat cada any) hi trobin utilitat, i l'autor d'aquestes ratlles es pugui dedicar a oferir eines als desorientats alumnes de secundària o de formació professional.



2 comentaris: